fbpx

Onze service

MEER INFO

MEER INFO

MEER INFO

2PK

De meest iconische van de Citroënfamilie zijn toch wel deze 2PK-geitjes.

Méhari

De Citroën Méhari: begonnen als afgeleide van de Dyane, uitgegroeid tot volwaardige plezierwagen.

HY

De Citroën HY is nog steeds razend populair als foodtruck door haar rustieke fysiek.

MEER INFO

MEER INFO

MEER INFO

A-types

Ook Citroën A-types behoren tot het uitgebreide expertiseveld van CQS Classics.

Traction Avant

De Citroën Traction Avant is de ceremoniewagen bij uitstek met haar unieke uiterlijk.

DS

De Citroën DS is gekenmerkt door haar beeldschone lijnen en subliem hydraulisch veercomfort.

MEER INFO

MEER INFO

MEER INFO

SM

De Citroën SM staat voor traditioneel Citroëncomfort in combinatie met de kracht van een Maserati.

Eden

De Eden is de hedendaagse herwerking van een Citroën Méhari, maar dan met elektrische motor.

CX

De CX is de opvolger van de DS, maar doet niet onder met het vernieuwend koetswerk en dashboard.

Wat wij voor u kunnen betekenen…

Ondehoud & herstellingen

Bij een nazicht van de wagen worden steeds volgende punten nagekeken
 • Niveau vloeistoffen zowel olies als remvloeistof en sproeiervloeistof
 • Staat filters
 • Complete ontstekingscircuit (bougies, kabels en ontsteking)
 • Staat remmen
 • Staat ophanging, stuurinrichting en aandrijving
 • Staat hydraulisch circuit indien aanwezig
 • Smering stuurinrichting en ophanging
 • Werking verlichting, claxon en ruitenwissers
 • Staat banden en bandenspanning
 • Complete start- en laadcircuit
 • Afstelling van de motor
 • Motor- en versnellingsbaksteunen
 • Complete onderzijde

U kan bij CQS Classics terecht voor een nazicht of onderhoud van uw geliefde klassieke Citroën.

Afhankelijk van het aantal gereden kilometers en de verstreken tijd sinds het vorige onderhoud, zullen bovenstaande onderdelen vervangen worden als dit nodig is. Uiteraard gebeurt dit steeds in overleg met de klant. Graag vragen wij u om een afspraak te maken indien uw wagen een onderhoud nodig heeft.

Na deze controle en eventuele herstellingen is uw wagen technisch klaar voor de weg. Als de wagen gekeurd moet worden, rest er ons enkel nog de afstelling van de lichten en de CO. Nadien kan u zelf naar de technische keuring rijden, of wij kunnen dit voor u doen.

Laswerken

Roest is de grootste vijand van elke klassieke auto, ook van uw Citroën. En ook hier geldt dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Soms volstaan kleine laswerken zoals het inlassen van een nieuwe binnenvleugel of een stukje van de vloerplaat. Maar wanneer het nodig is, dringt zich een radicale ingreep op, zoals het vervangen van de dorpels of de volledige bodemplaat. Een secuur werkje, dat u beter overlaat aan specialisten.

CQS Classics hanteert steeds dezelfde werkwijze. Samen met u onderwerpen we de auto met een kritisch oog aan een onderzoek, op basis waarvan we een offerte voor de te vervangen en/of te lassen onderdelen maken.

Vervolgens gaan onze ervaren lassers aan de slag. Zij werken met de kwalitatief meest hoogstaande onderdelen en de gepaste materialen. En zij houden rekening met de originele lasnaden en puntlassen. Zo vermijdt u bijvoorbeeld deuren die na een restauratie niet meer perfect sluiten.

Daarnaast kunt u bij CQS Classics ook terecht voor een degelijke en doorgedreven antiroestbehandeling, die uw auto in alle weersomstandigheden tegen de tand des tijds beschermt.

Chassis vervangen

Chassiswissel van een Citroën 2CV

Een verroest chassis leidt bij de technische keuring meestal tot een rood schouwingsbewijs. Maar dat hoeft niet het einde van uw 2CV te zijn. Let wel, zomaar roestgaten dichtlassen is vaak geen optie. Het chassis kan al zodanig door roest zijn aangetast, dat het ernstige verzwakkingen kan vertonen met als gevolg dat het risico op plooien en zelfs afbreken niet denkbeeldig is. Voorzichtigheid is dus geboden. In sommige gevallen is uw 2CV chassis vervangen dus een betere optie.

CQS Classics beschikt over de expertise om een vakkundig oordeel te geven over de staat van het chassis en kan, indien nodig of gewenst ook  uw 2CV chassis vervangen. Alleen is de wetgeving hieromtrent en België bijzonder streng. Strenger alleszins dan in onze buurlanden. Wanneer een chassisnummer in een 2CV niet correct of onvolledig is, kan dit bij de technische keuring ook leiden tot afkeuring, zelfs tot wegverbod!

Inslaan chassisnummer 2CV

Dit risico vermijdt u door bij CQS Classics een nieuw 2CV chassis met kenteken te kopen. Citroën en het Ministerie van Verkeer hebben CQS Classics een mandaat verleend dat ons toelaat om chassisnummers in een nieuw chassis in te slaan. Dit gebeurt aan de hand van uw autopapieren. Nadien ontvangt u van ons een attest voor inslag, dat vanaf dan bij de autopapieren moet blijven.

U kan steeds een afspraak maken bij CQS Classics voor een chassiswissel. Ons professionele team staat klaar om uw 2PK chassis te vervangen.

Bent u zelf handig en wilt u de klus liever zelf klaren? Dat is geen probleem. U hoeft het chassis niet bij ons te laten plaatsen. Wij kunnen dat natuurlijk voor u doen, maar u kan ook zelf online een chassis kopen op de website van Citroparts.com

Carosserie

CQS Classis kan terugvallen op een jarenlange ervaring met klassieke wagens, in het bijzonder met na-oorlogse klassieke Citroëns. Zo kan CQS Classics u met raad en daad bijstaan bij alle kleine of grote carrosseriewerken

Dit is wat CQS Classics u biedt :
 1. Wij beschikken over kleurkaarten en codes van alle door Citroën gebruikte originele lakken. Zo bent u zeker dat uw DS in de juiste, door u gekozen kleur wordt herspoten. Een andere, niet-originele Citroën-kleur kiezen kan natuurlijk ook.
 2. Om kleurverschil bij het deels herschilderen van een auto te vermijden, laten we eerst een gespoten onderdeel uitlezen. Zo kunnen we de exacte samenstelling van de lak bepalen.
 3. U kan bij ons ook terecht voor het spuiten van onderdelen, die u vervolgens zelf kan monteren. Bijvoorbeeld onderdelen die omwille van roest en schade moeten worden vervangen.
 4. Uiteraard werken wij met kwalitatief hoogstaande producten, om een topresultaat te kunnen garanderen.

Interesse?

Heeft u interesse voor een vrijblijvende offerte, of wilt u de verschillende mogelijkheden samen met ons overlopen, aarzel dan niet om een afspraak te maken.

Of bekijk de rest van ons Atelier aanbod