SM historie

Sa Majesté

Citroën speelde al vanaf het begin van de jaren zestig met het idee van een sportieve DS, een project dat de codenaam S kreeg. Gaandeweg evolueerde dit project naar een specifiek model en wanneer Citroën in 1968 Maserati overneemt, is ook de motor voor de exclusieve granturismo gevonden. Op 11 maart 1970 wordt de Citroën SM voorgesteld op het autosalon van Genève. Zijn naam is de samenvoeging van de projectnaam S en de M van Maserati. Maar al gauw wordt de elegante sportwagen Sa Majesté genoemd.

De Citroën SM kwam er in een tijd dat in Frankrijk de Marseillaise nog wat luider dan anders klonk. Op architecturaal vlak waren er in Parijs Beaubourg en La Défense en op technologisch vlak ving de Concorde alle aandacht. De SM misstond niet in het rijtje. Hij was één van de eerste auto’s waarvan de vorm in de windtunnel was bestudeerd, hij was de eerste GT met voorwielaandrijving, één van de eerste Europese auto’s met een vooruitstrevende air conditioning en hij had een unieke ‘lichtbak’ met zes koplampen met automatische, dynamische correctie.

Helaas besliste de energiecrisis al snel over het lot van de Citroën SM, waarvan de productie in 1975 werd stopgezet. “De SM werd geboren uit snelheid en sterft ook samen met de snelheid”, meldde Citroën. In totaal werden er van de SM amper 12.920 stuks gebouwd. Elk nog bestaand exemplaar verdient dus de beste zorgen, die CQS Classics dankzij een door de jaren heen opgebouwde kennis van deze unieke en complexe auto kan bieden.

X