Citroën 2cv chassiswissel

Chassiswissel van een Citroën 2CV

Een verroest chassis leidt bij de technische keuring meestal tot een rood schouwingsbewijs. Maar dat hoeft niet het einde van uw 2CV te zijn. Let wel, zomaar roestgaten dichtlassen is vaak geen optie. Het chassis kan al zodanig door roest zijn aangetast, dat het ernstige verzwakkingen kan vertonen met als gevolg dat het risico op plooien en zelfs afbreken niet denkbeeldig is. Voorzichtigheid is dus geboden. In sommige gevallen is uw 2CV chassis vervangen dus een betere optie.

CQS Classics beschikt over de expertise om een vakkundig oordeel te geven over de staat van het chassis en kan, indien nodig of gewenst ook  uw 2CV chassis vervangen. Alleen is de wetgeving hieromtrent en België bijzonder streng. Strenger alleszins dan in onze buurlanden. Wanneer een chassisnummer in een 2CV niet correct of onvolledig is, kan dit bij de technische keuring ook leiden tot afkeuring, zelfs tot wegverbod!

Inslaan chassisnummer 2CV

Dit risico vermijdt u door bij CQS Classics een nieuw 2CV chassis met kenteken te kopen. Citroën en het Ministerie van Verkeer hebben CQS Classics een mandaat verleend dat ons toelaat om chassisnummers in een nieuw chassis in te slaan. Dit gebeurt aan de hand van uw autopapieren. Nadien ontvangt u van ons een attest voor inslag, dat vanaf dan bij de autopapieren moet blijven.

U kan steeds een afspraak maken bij CQS Classics voor een chassiswissel. Ons professionele team staat klaar om uw 2PK chassis te vervangen.

Bent u zelf handig en wilt u de klus liever zelf klaren? Dat is geen probleem. U hoeft het chassis niet bij ons te laten plaatsen. Wij kunnen dat natuurlijk voor u doen, maar u kan ook zelf online een chassis kopen op de website van Citroparts.com

 

 

 

Onze partner voor klassieke Citroën onderdelen