Partnership CQS Classics - Citroën Heritage

Citroën Heritage en CQS Classics zetten zich allebei in voor hetzelfde doel: het erfgoed van Citroën in ere houden. Deze gemeenschappelijke passie voor het merk resulteerde in een bevoorrecht partnership gericht op de restauratie van klassieke Citroën-voertuigen.

20 JAAR CQS CLASSICS

Door de huidige coronacijfers worden onze opendeurdagen uitgesteld. In plaats daarvan verwennen we jullie vanaf heden met zaterdagopeningen. Op aanvraag kan u een rondleiding door het bedrijf krijgen.

Carrosseriewerken

CQS Classis kan terugvallen op een jarenlange ervaring met klassieke wagens, in het bijzonder met na-oorlogse klassieke Citroëns. Zo kan CQS Classics u met raad en daad bijstaan bij alle kleine of grote carrosseriewerken.

CQS Classics biedt u:

  • Kleurkaarten en codes van alle originele lakken, ooit door Citroën gebruikt. Zo bent u zeker dat uw Citroën in de juiste, door u gekozen kleur wordt herspoten. Een andere, niet-originele Citroën-kleur kiezen kan natuurlijk ook.
  • Om kleurverschil bij het herschilderen van een deel van het voertuig te vermijden, laten we eerst een gespoten onderdeel uitlezen. Zo kunnen we de exacte samenstelling van de lak bepalen.
  • U kunt bij ons ook terecht voor het spuiten van onderdelen die u vervolgens zelf kan monteren. Het gaat hier bijvoorbeeld om onderdelen die omwille van roest of schade moeten worden vervangen
  • Uiteraard werken wij met kwalitatief hoogstaande producten om een topresultaat te kunnen garanderen.

Heeft u interesse voor een vrijblijvende offerte, of wilt u de verschillende mogelijkheden samen met ons overlopen, aarzel dan niet om een afspraak te maken. CQS Classics staat steeds te uwer beschikking.

Laswerken

Roest is de grootste vijand van elke klassieke auto, ook van uw Citroën. Ook hier geldt dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Soms volstaan kleine laswerken zoals het inlassen van een nieuwe binnenvleugel of een stukje van de vloerplaat. Maar wanneer het nodig is, dringt zich een radicale ingreep op zoals het vervangen van de dorpels of de volledige bodemplaat. Een secuur werkje dat u beter overlaat aan specialisten.

CQS Classics hanteert steeds dezelfde werkwijze. Samen met u onderwerpen we de auto aaneen kritisch onderzoek, op basis waarvan we een offerte voor de te vervangen en/of te lassen onderdelen maken.

Vervolgens gaan onze ervaren lassers aan de slag. Zij werken met de meest kwalitatief hoogstaande onderdelen en de gepaste materialen. Zij houden bovendien rekening met de originele lasnaden en puntlassen. Zo vermijdt u deuren die na een restauratie niet meer perfect sluiten bijvoorbeeld.

Daarnaast kunt u bij CQS Classics ook terecht voor een degelijke en doorgedreven antiroestbehandeling, die uw auto in alle weersomstandigheden tegen de tand des tijds beschermt.