fbpx

Ons verhaal

Zaakvoerder Dieter Pétré kreeg de passie voor klassieke auto’s met de paplepel mee en kocht op zijn zestiende zijn eerste Citroën oldtimer. Zijn grote inspiratiebron hierbij was en is André Citroën, die met de Citroën Double Chevron een van de mooiste en technisch meest vooruitstrevende auto’s op de markt bracht. In 2000 maakte Dieter van zijn hobby zijn beroep en richtte een kleine garage op in Lubbeek. Citroën Quality Services was geboren!

Het bedrijfje barstte al snel uit zijn voegen en verhuisde in 2007 naar Tienen, waar het zich verder specialiseerde in allerhande carrosseriewerken en mechaniek van oldtimers. Ondertussen is CQS Classics een internationale speler met verschillende Europese vestigingen. In de ruim twintig jaar dat CQS Classics bestaat, is ons doel onveranderd gebleven: er zorg voor dragen dat u optimaal van uw klassiek voertuig kan genieten. Dat kan dankzij ons team van beslagen en vooral gepassioneerde mensen.

Elke klassieker wordt bij CQS Classics gerestaureerd, hersteld of onderhouden met de grootste zorg. Om kwaliteit te garanderen, werken wij samen met gerenommeerde partners, zoals het Franse Cassis, voor het aanleveren van onderdelen. CQS Classics is ook erkende verdeler van onderdelen voor oldtimers volgens het Citroën Heritage Program. Voor meer info, bezoek www.citroparts.com.

Dankzij onze verbintenis met Citroën Héritage kunnen we er u ook van verzekeren dat elke restauratie op het hoogte niveau wordt uitgevoerd, met de hierbij horende attesten die uw wagen in de toekomst als investering ook een meerwaarde zullen bieden.

Net zoals bij André Citroën staan bij CQS de mensen centraal. Wij streven dan ook naar een individuele aanpak op maat, ongeacht of u langskomt voor de aankoop van een onderdeel of restauratie van uw geliefde oldtimer. Misschien wenst u wel een Citroën 2CV, Citroën Mehari, Citroën DS of andere klassieker aan te kopen. Of misschien wilt u net zoals Dieter van uw hobby uw job maken en u bij ons uitgebreid team van ervaren en bekwamen medewerkers voegen. Om welke reden dan ook, wij staan u graag te woord in een van onze ateliers.

Welkom in Tienen, België!

In onze thuisbasis kan u terecht voor kleine en grote restauraties, laswerkzaamheden, zandstralen, dinitrolbehandelingen maar ook voor onderhoud en herstellingen aan uw geliefde oldtimer.

Naast ons ruime atelier met volledig uitgeruste carrosserie-afdeling kan u in onze showroom komen wegdromen en misschien wel de Citroën vinden die bij u past!

Naast ons ruime atelier met volledig uitgeruste carrosserie-afdeling kan u in onze showroom komen wegdromen en misschien wel de Citroën vinden die  We zijn elke weekdag open van 8h30 tot 12h00 en van 13h00 tot 17h00 (vrijdag tot 15h00).  Wenst u buiten de kantooruren langs te komen, contacteer ons en we maken graag een afspraak.

 

Welkom in Aulnay-sous-Bois, Frankrijk!

 

De rijke historie van Citroën heeft zich hier gevormd. De laatste Citroën DS, CX en vele andere modellen hier zelfs van de band. Het is dus zeker de moeite om eens af te reizen naar Aulnay-sous-Bois en de prachtige collectie in het museum van Citroën Heritage te komen bewonderen.

CQS heeft hier echter ook een uitgebreid atelier, waar we samen met de vakmensen van l’Aventure Peugeot Citroën DS voor u klaarstaan om onderhoud en herstellingen uit te voeren aan uw geliefde klassieker.  De planning en administratie wordt georganiseerd vanuit onze hoofdzetel in Tienen. Wenst u een afspraak om uw wagen binnen te brengen, neem dan zeker contact met ons op.