fbpx

Elektrificatie

Bij CQS Classics staan we niet stil.

Eden elektrische oldtimer die door de bergen rijdt

EDEN

De Citroën Méhari is terug! Helemaal origineel, maar dan met een elektrimotor, hij heet vanaf nu Eden. Wij importeren deze elektrische cabrio. Het gaat dus niet om een ombouw, wel om een geheel nieuwe auto, die je naar wens kan configureren en bekleden, tot en met gestreepte badstof of rieten tapijtjes. Voor de veiligheid draagt hij sowieso een rolbar.

De tweecilinder heeft plaats geruimd voor een elektromotor van 15 kW, in combinatie met een manuele vierbak. De lithiumbatterij garandeert, naargelang het gebruik, 80 tot 130 kilometer autonomie. Niets om mee naar de Provence te tuffen dus, wel om ter plaatse mee rond te karren. De vierzitter weegt een kleine 600 kilo en haalt 80 km/u.

Nieuws

Retrofit

R-FIT is een Retrofit-apparaat waarmee de verbrandingsmotor van een voertuig kan worden vervangen door een elektromotor om een auto te laten rijden zonder CO2-uitstoot. De elektrische motor komt dan op de originele versnellingsbak terecht.  Hiervoor is dus steeds een donorwagen nodig.

Deze praktijk is nu gelegaliseerd in Frankrijk, zoals eerder in veel Europese landen. Veel goedkoper en met een lagere impact op het milieu dan de aanschaf van een nieuw elektrisch voertuig, verlengt de elektrische conversie de levensduur van oudere auto’s door hun onderhoudskosten aanzienlijk te verlagen.

Retrofit zal in de toekomst bij CQS worden gebouwd

Interesse?

Heeft u interesse voor een vrijblijvende offerte, of wilt u de verschillende mogelijkheden samen met ons overlopen, aarzel dan niet om een afspraak te maken.