Dinitrol anti roest behandeling

Dinitrol anti roest behandeling

CQS Classics is een erkend Dinitrol center in België en beschikt over de kennis en techniek om uw klassieker te beschermen tegen roest. De Dinitrol anti roest behandeling kan toegepast worden op klassieke of moderne Citroëns maar ook op andere merken. Wij hebben een standaardprocedure om de zekerheid van een kwaliteitsvolle anti roest behandeling te kunnen garanderen.

 

Beoordeling van uw wagen:

Eerst gaan we kijken wat de huidige staat van uw wagen is. Waar zit er al roest en hoe kunnen we dit verhelpen? Met een endoscoop kunnen wij goed in de holle ruimtes kijken, plaatsen die niet zichtbaar zijn met het blote oog, zoals bijvoorbeeld de binnenkant van het chassis. Tijdens deze beoordeling zal blijken of een Dinitrol-behandeling het juiste effect zal hebben. Want het is namelijk ook mogelijk dat sommige delen gewoon al te slecht zijn en dat enkel een vervanging van het onderdeel (bv. chassiswissel) het probleem echt zal oplossen.

 

Wat is de prijs van een Dinitrol behandeling?

De prijs van de Dinitrol behandeling is steeds op maat. We maken een offerte op aan de hand van wat we gezien hebben, rekening houdend met uw eventuele speciale wensen. We overlopen deze offerte samen met u en stellen een planning voor. Houd er best rekening mee dat u enkele dagen niet over de wagen kan beschikken.

 

Voorbereiding en reiniging:

Wanneer we van start gaan met de antiroest behandeling, maken we de wagen eerst schoon en droog. Alle te behandelen plaatsen worden gereinigd onder hoge druk, waardoor alle roest zichtbaar wordt. Indien nodig schrapen we eerst de bovenste lagen van deze roest weg zodat de producten direct op de onderste laag roest kunnen inwerken. Na deze reiniging moet de wagen drogen en demonteren we eventuele onderdelen die de toegang tot de holle ruimtes belemmeren.

 

Behandeling Dinitrol ml en Sealant:

Eerst dekken we de delen af die niet behandeld dienen te worden. Daarna brengen we Dinitrol ML aan op de roestgevoelige delen. Dit product dringt diep door in de roestlaag en stopt het oxidatieproces. Dinitrol ml is zeer vloeibaar, waardoor alle hoekjes en kantjes goed bereikt worden. Dit zorgt ervoor dat vocht en vuil het metaal niet langer kunnen aantasten. Na het drogen vormt dit product een wasachtige laag die de naden en kieren keurig afdicht. Ten slotte gaan we de onderkant behandelen met Dinitrol Sealant. Dit product zorgt ervoor dat de laag Dinitrol ML beschermd is tegen steentjes, strooizout en ander vuil. Dit product droogt niet uit en blijft elastisch, wat voor een extra bescherming zorgt.

 

Nabehandeling:

Na de Dinitrol behandeling monteren we weer alle delen die eventueel gedemonteerd waren en dient de wagen nog even te drogen, zodat alle producten goed kunnen inwerken. Na deze stap is de auto helemaal klaar en staat hij weer glimmend en goed beschermd tegen roest voor u klaar!

 Met een Dinitrol anti roest behandeling verhoogt u aanzienlijk de kwaliteit en levensduur van uw klassieke wagen.

Interesse? Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte!

Gaat u liever zelf aan de slag? u kunt ook Dinitrol kopen in de webshop van Citroparts.

 

Contacteer ons voor een offerte op maat

6 + 12 =

X