fbpx

Mei 1968. Terwijl in Parijs de studenten revolteren, stelt Citroën in het mondaine Deauville de Mehari voor. De badplaats aan de Atlantische kust is het gedroomde decor voor de presentatie van deze veelzijdige afgeleide van de 2PK. Of beter gezegd van de Dyane 6, waarvan de Mehari de mechanische componenten leende.
Net als de dromedaris waarnaar hij werd genoemd heeft de Mehari een utilitaire roeping. Hij draagt makkelijk 400 kilogram en dankzij zijn ‘badkuipmodel’ is laden en lossen kinderspel. Maar toch is het als een pure plezierauto dat de Mehari naam maakt. Geen Franse badplaats die compleet was zonder Mehari’s in het straatbeeld.
Zou het daarom toeval zijn dat de Mehari-legende vandaag uitgerekend in de Zuid-Franse badplaats Cassis levendig wordt gehouden? Net zo min als het toeval is dat CQS Classics nauw samenwerkt met Mehari Club Cassis. Met als kers op de taart de invoer van de Eden, zeg maar een Mehari met elektrische motor die in Cassis wordt gebouwd en door CQS Classics wordt ingevoerd. Of hoe verleden en toekomst vandaag in één auto worden verenigd.
CQS Classics is daarnaast ook uw aangewezen partner om de Citroën Mehari in topconditie te houden. Van onderhoud tot totaalrestauratie, wij nemen het graag ter harte. Want hoe eenvoudig de Mehari er uitziet, zijn constructie is ingewikkelder dan je zou vermoeden.
Daarom hanteert CQS Classics het spreekwoord dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Geen half werk dus, wat betekent dat na een grondig nazicht van de bestaande auto in samenspraak met de eigenaar een gedetailleerd bestek wordt opgemaakt. Onze garantie voor onbezorgd rijplezier.