fbpx

Van een totaalproject gesproken, deze Citroën HY is er één. De auto, die oorspronkelijk voor dierentransport werd gebruikt, wordt bij CQS Classics getransformeerd tot een hippe foodtruck.
Dat de Citroën HY vandaag een populaire foodtruck is, is niet zo verwonderlijk. De veelzijdige bestelwagen die al in 1947 op de markt kwam, was een typische Citroën: technisch vooruitstrevend en in het oog springend. In het geval van de HY trok het golvende koetswerk de aandacht.
Dat karakteristieke koetswerk was geen hersenspinsel van een designer, maar een goed overwogen technische keuze. Het golvende plaatstaal zorgde immers voor meer stevigheid. Anders dan de meeste bestelwagens uit die tijd, stonden de H-modellen van Citroën op een monocoquestructuur, waarbij de traditionele chassisbalken waren vervangen door op elkaar gelaste stalen platen.
Wat de Citroën HY toen zo bijzonder maakte, en nog steeds maakt, zorgt er vandaag voor dat een totale restauratie en transformatie een pittig werkje is, dat de nodige knowhow vraagt. Het golvende koetswerk maakt werken met een vlakschuurmachine onmogelijk, de carrosserie restaureren is bijgevolg handwerk.
CQS Classics heeft de kennis in huis om elk project op basis van een HY tot een goed einde te brengen. Ook deze populaire bestelwagen heeft voor ons geen geheimen meer, waardoor onze specialisten u met kennis van zaken kunnen begeleiden en adviseren.
Een voorbeeld; voor de ombouw naar een foodtruck is een dierentransportauto een ideale basis : hoger en de opbouw achteraan is omwille van de ‘rimpelloze’ vlakken makkelijker te restaureren.